Bekijk trailer

Genre
drama
Land
Canada, Frankrijk
Lengte
100 min
Jaar
2022

 7,50

Falcon Lake

24 oktober om 20:00 uur

Falcon Lake is het verhaal van een eerste zomerliefde. Met het openingsbeeld weet de Canadese regisseur Charlotte Le Bon je al te pakken. En begin je aan een film die op het oog vooral een coming of age-verhaal wil vertellen. Bastien, ‘bijna veertien’, arriveert met zijn ouders in het zomerhuis van vrienden bij een meer in bosrijk Quebec. Het is de zomer waarin Bastien zich misschien wel voor het eerst meer afzondert van zijn ouders. Die zijn vooral druk met etentjes, praten over huizen en belastingen. Bastien gaat z’n eigen gang. Koptelefoon. Animaties kijken. Zak chips. Soms zijn kleine broertje op afstand houden. Zwemmen? Liever niet, daar heeft hij slechte ervaringen mee. Daar schuurt het met Chloé, zestien, die samen met haar moeder ook deel uitmaakt van het zomerse huishouden. Chloé is niet alleen ouder, maar vooral ook ondernemender: roken, wijn pikken, naar feestjes gaan. En voortdurend het meer in.

De film is losjes gebaseerd op de graphic novel Une soeur van Bastien Vivès. Met twee jonge, voortreffelijke acteurs neemt de regisseur ons mee naar die levensfase waarin je nergens bij lijkt te horen. Niet bij de tafellakens, niet bij de servetten. Bij de feestgangers dan? Bastien is zo’n jongen die zijn ogen liefst neerslaat. Maar met Chloé in de buurt gaat zijn blikveld open. Joseph Engel is een groot plezier om naar te kijken als de ontluikende tiener die zich door een eerste verliefdheid laat aansporen stapjes te zetten. De wereld in, het water in. Bastien en Chloé gebruiken elkaar een beetje, zoals tieners dat doen: nieuwsgierig naar seksuele ervaring. Tegelijkertijd allebei o zo kwetsbaar. Dat maakt hun contact ook warm.

En toch. Zo’n meer bij nacht, bos eromheen. Het tragische verhaal waar Chloé op blijft terugkomen. Een filmposter van Psycho aan de zoldermuur. Heerlijk speels vlecht Le Bon thrillerelementen door het alledaagse voor een extra laag. Haar scenario lijkt simpel. Pas achteraf zie je hoe vernuftig het in elkaar zit.

Filmliga Best: Coming of age-film die boeit vanaf het begin en die nog lang nawerkt.


Cast
Joseph Engel, Sara Montpetit
Regie
Charlotte Le Bon

Kaartverkoop

Log in om kaarten te kopen voor deze voorstelling.

Heeft u nog geen account of wilt u lid worden? Neem contact met ons als u vragen heeft.

Andere films in het programma

 7,50Lees meer

20.000 Especies de Abejas
23 april om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Das Lehrerzimmer
9 april om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Anatomy of a Fall
26 maart om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Past Lives
12 maart om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Dalva
5 maart om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Juniper
20 februari om 20:00 uur

 7,50Lees meer

The Blue Caftan
6 februari om 20:00 uur

 7,50Lees meer

R.M.N.
23 januari om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Fallen Leaves
16 januari om 20:00 uur

 7,50Lees meer

Une belle course | middag
19 december om 15:00 uur
1 2 3 6
crossmenu