Over Filmliga Best

Stichting Filmliga Best wil zoveel mogelijk mensen in ons eigen dorp laten kennismaken met films die een bijzonder verhaal vertellen. Films die een aantal dagen in het hoofd blijven zitten en aan het denken zetten.

De kerntaken van de stichting zijn: goede films voor iedereen toegankelijk maken en de samenstelling van jaarlijks twee cycli van kwaliteitsfilms.

Op 7 januari 1986 draaide Filmliga Best haar eerste film. Wat begon als een klein clubje van liefhebbers, is uitgegroeid tot een heus filmhuis met bijna volle zalen voor de meest recente films. Onze thuisbasis is Bioscooptheater Biobest naast het station in Best. We draaien jaarlijks twee cycli van elk 10 films. Leden stellen zelf hun keuzepakket samen op onze website en rekenen direct af.

Filmliga Best is volledig onafhankelijk in de samenstelling van haar programma. De financiële middelen om de stichting te laten bestaan komen voornamelijk uit de kaartverkoop. Daarnaast hopen we op subsidie van de Gemeente Best.

De filmavonden worden begeleid door een groep vrijwilligers. Zij heten u welkom en verzorgen de toegangscontrole en eventuele begeleiding van gasten naar hun plaats. Allemaal vanuit de gedachte: dit filmhuis is van ons allemaal.

Filmliga Best is lid van de VVF • Vereniging van Filmhuizen

crossmenu