23 november 2021

Start voorjaarscyclus 2022

Beste filmliefhebber,

We zouden geven u graag weer zicht willen geven op mooie filmavonden. Maar in de opzet zoals we dat voorheen deden, wordt dat moeilijk. Hoezo moeilijk? We geven juist weer zicht op mooie filmavonden, we gaan namelijk weer beginnen, binnen de maatregelen! Zo is het duidelijk dat we de voor ons noodzakelijke volle zalen voorlopig niet gaan halen.  Maar er is het e.e.a. veranderd binnen de filmliga om te zorgen dat we toch weer van start gaan. Na twee jaar onderbreking is er een nieuwe situatie ontstaan. De gevolgen van de pandemie, het aanstaand vertrek van Ruth en Frans, het groeiend online-aanbod en zeker ook de eisen van filmdistributeurs dwingen ons tot een andere nieuwe aanpak. 

Om de Filmliga-avonden voor de toekomst veilig te stellen zijn we om de tafel gegaan met de mensen van Biobest en daarbij is besloten om de taakverdeling drastisch te veranderen. In een nieuw stichtingsbestuur zullen zij met hun kennis en ervaring straks verantwoordelijk zijn voor de organisatorische en financiële zaken. Enkele mensen uit het huidige bestuur zullen zich gaan richten op de filmkeuze en daarmee het filmhuis-karakter van de avonden waarborgen. Kortom, de naam blijft we gaan weer beginnen!, de avonden starten vanaf januari en misschien worden dat er zelfs meer. Het is onze bedoeling dat u met evenveel plezier naar de filmavonden van de Filmliga kunt blijven gaan als voorheen. 

Films kiezen gaat straks wel anders

Zoals we in de voorgaande updates al aangegeven hebben, zal er ook het een en ander veranderen in de manier waarop u films kiest en afrekent hebben wij onze website en reserveringssysteem gemoderniseerd. In een nieuwe en helder opgezette website leest u straks alles over de aangeboden films, stelt u uw keuzepakket samen en rekent u direct af. Vervolgens krijgt u via de mail de toegangskaarten toegestuurd en kunt u deze in uw account op de website altijd inzien. Hierover hoort u later meer.

Biobest krijgt is voorzien een nieuw ventilatie- en luchtverversingssysteem

Terwijl wij dit schrijven wordt in de zaal is in de zaal van Biobest een grote operatie afgerond gaande. De bioscoopzaal krijgt  is vanaf heden voorzien van een ventilatie- en luchtverversingssysteem dat tot boven in de nok van het gebouw werkzaam zal zijn. Daarmee voldoet de bioscoop meer dan ruim straks aan de modernste eisen wat betreft luchtkwaliteit. De lucht wordt elke 8 minuten volledig ververst met buitenlucht. Belangrijk om te weten en hopelijk goed nieuws voor al die mensen die zo hun twijfels hadden bij een hernieuwde start.

De hamvraag: wanneer beginnen we weer?

De boekingen van de film zijn nog in volle gang, maar we streven er naar om dinsdag de 11 januari van start te gaan met de eerste film. Natuurlijk houden we ons aan de regels van de overheid en zullen wij ons blijven aanpassen. Indien er tussentijds maatregelen komen worden de films verzet naar een nieuwe datum. Meer informatie hierover volgt. Maar zo gauw het mogelijk is willen we weer beginnen met het draaien van mooie films. Houd uw mailbox dus in de gaten. Tot mails.

Hartelijke groet,

Bestuur Filmliga Best

Ruth, Joke, Riet, Frans, Kees

Andere nieuwsberichten

Andere nieuwsberichten

crossmenu